Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájezd do Cornwallu - květen 2019

Krásy jihozápadní Anglie

Termín: 18. 5. – 24. 5. 2019

Program:

1.den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.

2.den: Brzy ráno přejezd do Velké Británie a celodenní pobyt v hlavním městě Walesu Cardiff. Dopoledne prohlídka zdejšího přístavu, poté návštěva překrásného Cardiff Castle (9,75£), jehož majitel, markýz z Bute, se nechal inspirovat při jeho zařizování slavnými pohádkovými příběhy. Odpoledne návštěva ragbyového a fotbalového stadionu Principality Stadium (12£). Večer ubytování v hostitelských rodinách v Burnham on Sea.

3.den: Dopoledne prohlídka slavných Cheddar Caves (9£). Odpoledne prohlídka města Bristol, návštěva St. Mary Radcliffe, který je považován za nejpohádkovější v Británii, a parníku SS Britain (6,25£), který byl první ocelovou osobní lodí na světě. Večer návrat na ubytování.

4.den: Dopoledne návštěva opatství (5£) v Glastonbury, kde je údajně uschován svatý grál, poté prohlídka města Bath a procházka k Royal Crescent. Odpoledne zastávka v malebném městečku Wells, které se pyšní velkolepou katedrálou. Večer návrat na ubytování.

5.den: Dopoledne průjezd Exmoor National Park, který dříve býval královským lesem a oborou. Unikátní lanovkou Cliff Railway (3£) v městečku Lynmouth výjezd do Lyntonu a lehká procházka s krásnými výhledy. Odpoledne návštěva Dunster Castle (5,80 £), který byl vybudován už Normany. Večer návrat na ubytování.

6.den: Po snídani a rozloučení s rodinami přejezd do královského města Windsor, procházka historickým centrem (Windsor Castle, Eton College, Thames Path…) a návštěva zábavního parku Legoland (25£ vč.MHD), kde si za cenu jednoho lístku můžete vyzkoušet bezpočet atrakcí. Večer odjezd zpět do ČR.

7.den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.