Jdi na obsah Jdi na menu
 


AJ 7. ročník - Doulová

V případě potřeby prosím volejte na mobilní číslo:  720 171 456 - Jana Doulová nebo na emailovou adresu: doulova@zsbreznice.cz

Od pondělí 11. května bude výuka v distančním studiu zadávána pouze dvakrát týdně - v pondělí a ve středu!

slovníček ke stažení k učebnici Project 3 prj3e_workbook_wordlist.pdf

Krásné prázdniny!

Best 50+ Holidays at the Beach Background on HipWallpaper | Happy ...

zadání na týden od 15. června do pátku 19. června

Ahoj sedmáci.

Dneska se vrhneme na poslechové cvičení – učebnice strana 11. Nejdříve si prohlédni namalované osoby a přečti si aktivity , které jsou uprostřed vypsány. Napiš si jména do školního sešitu a napiš, která aktivita přísluší které osobě. Aby to nebylo tak snadné, podívej se níže na tabulku pocitů – to je hodnocení např. víkendu, kina nebo jiné aktivity. Pokud máte plný úsměv, je hodnocení pozitivní, rovná pusu = hodnocení tak tak, zamračená pusa – bylo to špatné

Toto hodnocení si přepiště a s jednoduchým smajlíkem nakreslete do školního sešitu. Zamyslete se nad překladem do češtiny. 

Nyní si pusť ještě jednou poslech 7b poslech 7b_project3 a doplň každému, jak se cítil po té akci. Napiš přesně pocit a dokresli smajlíka.

Díky, to je vše.

V úterní hodině se budeme tomuto ještě věnovat a zkusíme si jednoduché rozhovory podle cvičení 8/str.11.

 

pondělí  8. června a středa 10. června

Ahoj sedmáci. Protože se uvidíme ve škole a to ve středu, dnešní distanční hodina bude zase trochu procvičovací.
Online hodiny jsou už zrušeny, protože se budou angličtiny učit ve škole prezenční formou. Na naši hodinu se prosím podívejte na probraná a probíraná slovíčka prj3e_workbook_wordlist.pdf . Čeká nás komiksový detektivní příběh v učebnici na straně 10 a práce s ním, opakování minulého času (opět). 

Něco málo na procvičování minulého času máte zde - je určen přímo pro milovníky Harry Pottera :-) 

Jako další úkol máte napsat nejméně 5 vět v minulém čase o tom, jak jste strávili tento víkend a co jste dělali! Věty si přečteme ve škole!

Ve středu se na vás těším ve třídě! heart J.D.

 

 

3. června - středa 

Ahoj sedmáci.

Co je v angličtině pro nás nejtěžší? Že se každé slovo jinak píše než se čte. A k tomu slouží fonetické značky – výslovnost – pronunciation. Tomu jsme se společně již věnovali a bude zase. Učebnice strana 9 – cvičení 8.

Krátké samohlásky (short vowels)

Podívejte se na tabulku. Poslechněte si poslech číslo 1.9 pronunciation_ex9.mp3a tuto tabulku si přepiš do školního sešitu.

Tvůj úkol bude napsat ke každé samohlásce další dvě slova, která mají stejný znak ve slově

Např. six – je tam /I/ - a stejná samohláska je ve slově tennis  a ve slově fire. Kde to zjistíš? Musíš se vzít slovníček Project nebo slovník a hledat ve fonetickém přepisu slov stejný znak.

 Pro pomoc s výslovností – odkaz na super videa z BBC – nutné mít k přehrání povolený flash player – pod tím videem je  tabulka a v celém prvním řádku jsou právě tyto krátké samohlásky, klikněte vždy na tu hlásku a přehraje se vám se správnou výslovností. 

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/sounds/vowel_short_1.shtml

1. června - pondělí 

Ahoj sedmáci.

Dneska procvičíme mluvení. Budete mít možná pro někoho nelehký úkol., hlavně to bude příprava na naši úterní hodinu. Podívejte se v učebnici na stranu 9/cv. 7 – máte tady 6 slovních spojení. Vaším úkolem bude vymyslet si věty podle vás – vašeho života, kde je použijete. Klidně si je napište. Pokud si na to někdo netroufá, protože se stydí, věty mi napište a pošlete po hodině vyfocené.

Zbytek učiva a veškeré dotazy si vyřešíme v úterý ráno na hodině. Odkaz na hodinu máte nahoře! Nebo raději ještě zde. Odkaz na vaši online hodinu je zde

středa 27. května

Ahoj sedmáci. 

Dneska budeme poslouchat.  Na straně 9 v učebnici máte cvičení 6a. Vaším úkolem budou dvě věci.

Poslechněte si vyprávění o jedné úžasné dámě. Nemohu prozradit její jméno, protože to je součástí  vašeho úkolu. Do školního sešitu mi napište odpovědi – které odpovídají tomu, co jste slyšeli. Např. 1a, 2b 3a atd. Nevypisujte celou odpověď. Cvičení 6b je těžší. Vidíte tam přídavná jména máte v poslechu zachytit, co jimi vypravěč popisuje? Zde bych už prosila napsat kompletně – např- rich – a vedle co jste zaznamenali. 08 Pista 08.mp3

Cvičení zkonrolujeme společně na hodině v úterý.

To je pro dnešek vše.  Pro potěchu oka a duše něco málo k dnešnímu poslechu ještě zde.

 

pondělí 25. května

Ahoj sedmáci.

Prošli jste si nepravidelná slovesa? Super. Vyzkoušejte se. 

Dneska budeme v minulém ale i přítomném čase pokračovat.

Učebnice Project 3 strana 9 – cvičení 5

Porovnej život Carla nyní v Británii a život, který žil na Novém Zélandu. Věty napiš do školního sešitu a pošli mi je.

Prima týden. J.D.

 

Středa 20. května 

Ahoj sedmáci.

Prohlédněte si cvičení 3 v učebnici na straně 9 – budeme opakovat minulý čas prostý - past simple. Nejdříve od slovesa být. Prohlédni si příběh o Carlovi a najdi chybějící tvary slovesa být v minulém čase. Vzpomínáš si, že jej tvoříme pomocí tvaru was/were? Pak máme další opakování a to pravidelná a nepravidelná slovesa v minulém čase. Jukni se na přehled sloves, který máš v pracovním sešite na konci nebo na tento přehled, který vám sem nahraju. přehled sloves pro 7.ročník_irregular verbs.xlsx   Projdi si je a zopakuj. To bude úkol na dnešek.  Mějte se hezky. 

Pondělí  18. května 

Ahoj sedmáci.

Dneska si uděláte cvičení 2 – My new home. Představte si, že jste se museli z nějakého důvodu přestěhovat. Myslíte si, že se Češi často stěhují? V cizině je to celkem běžná věc, že se lidé stěhují a to hlavně kvůli práci.

Váš dnešní úkol bude mít dvě části.

Poslechněte si text – 07 Pista 07.mp3. Zkuste co  nejlépe pochopit obsah povídání chlapce, který se jmenuje Carl.  U textu je hned cvičení 2 – vaším úkolem je udělat T/true-pravda F/false – lež /DS doesn´t it say – nezmiňuje se o tom . napište zase jen čísla a k tomu vaše odpovědi - T/F/ DS. To mi vyfoťte a pošlete do středy.

Prima týden. J.D.

Středa 13. května

Ahoj sedmáci.  

Dneska skočíme v učebnici Project 3 do 1. Lekce – strana 8. – Máte ji všichni? Vyfotím vám to raději na skupinu.

Pokud se podíváte nahoru na stránku 8, zjistíte, že lekce se jmenuje My life  a kapitola A new home. Co si myslíte, že se bude probírat? Ano, máte pravdu. Stěhování.  Ale také život jako takový. V učebnici máte obrázky  tzv. life stages – životní etapy člověka. Podle obrázků vám bude jasné, o co se jedná. Ale aby to bylo snadnější, tak vám k tomu dám opět výuku výslovnosti  a významu na quizletu. Nedříve si ale udělejte poslech číslo 6  a pak si proklikejte quizlet.  Až se budete orientovat ve významu slovní zásoby, otestujte se. 

Zkuste si doplnit cvičení 1b a poslat. Stačí mi jen napsat např. 1. Married.  Nepište celé věty. Nebo si to tužkou slabě dopište do učebnice a to mi pošlete vyfocené. Pak to ale musíte vygumovat :-) . Další úkol dostanete až v pondělí. Užijte si volno.

 

 

 

Pondělí 11. května

Ahoj sedmáci.

Doufám, že jste si odpočinuli. Někteří z vás už mi poslali úkol ze středy, ostatní poprosím o zaslání do středy. 

Trochu jsem vám chtěla udělat pestřejší výuku, a proto máte dnes zase jiný úkol. Přečtěte si text v časopise o lvech (máte online odkaz nebo dole pod textem verzi v pdf) a napište mi stručně, co jste se dozvěděli – časopis stačí mi 4 věty ale anglicky :-) ! Můžete i víc, kdo bude chtít. Máte na to týden. Budu se těšityes.  Přečíst si samozřejmě v časopise můžete cokoliv, co se vám líbí.cool

PS – pokud by měl někdo problém ten text rozbalit, napište mi, zkusím vám jej poslat elektronicky ofocený. Strana 12 – Lvi  Časopis RandR   Prima týden.

středa 6. května

Ahoj moji nejdražší sedmáci! 

Dneska dostanete speciální úkol, který nesouvisí s učebnicí. Určitě znáte mého oblíbeného Broňu – nadšeného učitele z Brna  - a jeho youtube kanál. Teď mu vyšlo nové video a já bych chtěla, abyste se na něj podívali a vybrali si z jeho nabídky. O co se jedná nebudu prozrazovat. Vaším úkolem bude si pak najít podle video cosi a napsat mi něco málo o tom – možná i důvod, proč vás zaujal zrovna tento nebo tato osoba. Můžete česky nebo anglicky. To je na vás. Doufám, že to bude pro vás užitečné a tento úkol si užijete! Have fun! čas odeslání úkolu je na vás, klidně do příštího týdne. Pokud to půjde, má být hezké počasí, tak si odrelaxujte venku a úkol mi pošlete, až bude pršet :-) 

Prima prodloužený víkend.

 

pondělí 4. května

 

Ahoj sedmáci.

Pořád opakujeme časy. Cvičení 8 / strana 7 v učebnici. Přepište mi celý dopis do školního sešitu a pošlete mi jej k opravě nejlépe do středy, pokud to stihnete. A aby to nebylo tak jednoduché, podtrhněte či zakroužkujte slovo nebo jev, podle kterého jste poznali, jaký čas máte do té věty doplnit. Každý z vás by měl být schopen odůvodnit, proč je které sloveso v jakém tvaru v dané větě. Těším se na vaši práci. Prima týden. J.D.

 

Ahoj sedmáci.  Omlouvám se za svou chybu. ještě jednou znova  dokument - níže máte známky z vašeho testíku na přítomné časy včetně výsledků. Pro detailní info si rozklikněte tento dokument opravené_pritomne-casy-_7-.rocnik--odpovedi-.xlsx, kde uvidíte nejen, kde jste chybovali, ale ve spodní části jsem vám ty otázky vypsala a vysvětlila, proč jsou špatně nebo správně. Pokud máte jakýkoliv dotaz, ozvěte se, piště, volejte :-) Prima večer. J.D.

známka Výsledek Jméno a příjmení:
1 13 / 15 Lucie 
1 13 / 15 Karel 
1 14 / 15 Nikola 
1 13 / 15 Magdalena 
2 10 / 15 Eliška 
1 13 / 15 Dominika 
1 13 / 15 Táňa 
1 14 / 15 Adina
1 14 / 15 Gabriela 
1 15 / 15 Tea 
2 12 / 15 Matyáš 
2 12 / 15 Daniel 
1 14 / 15 Robin 
2 11 / 15 Anna 
1 13 / 15 Matyáš 
3 9 / 15 Veronika 

středa – 29. 4

Ahoj sedmáci.

Dneska se seznámíme se Sweet Sue a Smart Alecem. Pusťte si přidanou zvukovou nahrávku  a za úkol budete mít     cv.2/ strana 7 . Na otázky odpovězte celou větou a pošlete mi je ofocené. Čas máte do neděle 3. května. Koukněte se na slovní zásobu této lekce. Introduction B. Slovíčka máte v příloze přípravy z 6. dubna. nebo i procvičování zde -  Slovíčka Project 3 - introduction AB

Hezký prodloužený víkend.  Společně se virtuálně uvidíme až v pondělí 4. května. Krásný První máj! heart

Pokud nemáte učebnici, nafotila jsem vám stránky z učebnice na skupinu na whatsappu.  bye, bye - J.D.

pondělí  27. 4

Ahoj sedmáci.

Dneska vás čeká testík na přítomný čas prostý a průběhový.  Máte možnost jej napsat 2x. Prosím o napsání do středy 29. dubna do 12:00 hodin. Bude jen na hezké známky, tak jej zkuste napsat sami :-) Děkuji a držím pěsti.

A to je pro dnešek vše.  Jen mám otázku. Ve škole velmi ubylo učebnic Project 3, které jsem vám nechala na stolku u vrátnice. Je někdo z vás, kdo ji ještě nemá doma? Můžete se mi případně ozvat? Jde mi o to, jestli mám i nadále fotit stránky z učebnice a dávat je sem a na whatsapp skupinu. Případně, pokud to dáváte, je možnost si učebnici ve škole na vrátnici vyzvednout (jen pondělí a středa dopo, středa ještě odpoledne cca do 16:00 hodin). Lépe by se nám pracovalo.  Díky  a mějte se. J.D.

 

pátek 24. 4.

Ahoj sedmáci.

Ano, samozřejmě, muselo to přijít. Když jsme koukli na přítomný čas prostý, nemůžeme nechat v klidu přítomný čas průběhový. Proč to potřebujeme? V angličtině se nejvíce používá přítomný čas, minulý čas prostý, předpřítomný čas a budoucí čas. Tyto časy vám stačí k tomu, abyste se bez problémů a plynule domluvili kdekoliv na světě + slovní zásoba, samozřejmě. Přítomný čas průběhový kromě toho se ještě používá i k vyjádření budoucnosti. 

Opět posílám odkaz – pročtěte si to a dole máte kliky na 3 testy, udělejte si je.

https://www.studypro.eu/anglicka-gramatika/present-continuous.html

přítomné časy – porovnejte a vyberte si správný z časů – příští týden vás čeká testík 

https://www.liveworksheets.com/worksheets/en/English_as_a_Second_Language_(ESL)/Present_simple_and_present_continuous/Present_Simple_vs_Present_Continuous_bv1700jq

Přeji vám super úžasný slunečný víkend. J.D.

středa 22. 4.

Ahoj sedmáci.

Děkuji za poslané cvičení, známky už někteří máte v bakaláři. Kdo jste neposlal, máte ještě možnost poslechové cvičení odeslat.
rčitě jste postřehli, že na straně 5 v učebnici dole je tabulka, která opakuje tvoření přítomného času prostého. Posílám odkaz prezentaci, která vám připomene, jak se přítomný čas tvoří a také pod ní máte rovnou online procvičování – test a,b,c  a rovnou se vám vyhodnotí.  https://www.studypro.eu/anglicka-gramatika/simple-present.html

samozřejmě máte k dispozici i gramatické přehledy, které jsem vám sem již nahrála a sešit, kde jsme si to již několikrát psali. Projděte si tento čas, měli byste jej umět. Dneska vše - Bye, bye - J.D.

pondělí 20.4.

Ahoj sedmáci.

Dneska se budeme věnovat poslechu. V učebnici na straně 5 máte tabulku pod cvičením 6.a

Poprosím vás, abyste si ji udělali do školního sešitu (určitě si nechte prostor pro dopsání více než jednoho slova).

Poslech posílám jako soubor v příloze. Úkol je jasný. Doplňte prosím – stačí jen slova, ne věty, informace, které se z poslechu dozvíte. Pište prosím aspoň trochu čitelně a nejlépe ne obyčejnou tužkou, často to na vašich fotkách pak luštím, zoomuju a různě upravuji, abych to mohla přečíst a opravit :-) Tabulku mi vyfoťte a jakýmkoliv způsobem pošlete ke mně. Pokud se vám to cvičení povede, dostanete známku do bakaláře. Ráda bych to měla do středy, snad to stihnete.

03 Pista 03.mp3

Prima týden.  J.D.

 

pátek 17. dubna

Ahoj sedmáci.

Děkuji za poslané odpovědi na otázky k textu o Kids. Líbí se vám příběh? Mně osobně přijde Lewis vzhledem mladší než ty holky. Jak to vidíte vy? 

Dneska budeme pracovat se slovní zásobou v programu quizlet. Už jsem vám jej ve škole ukazovala, ale přeci jen pro připomenutí. Jak s tímto programem pracovat? Po kliknutí se dostaneš přímo do programu (nepanikař, odkaz je až na konci, abyste museli přečíst celý text tady cheeky). Nemusíš se registrovat. Hned na první stránce si sroluj - sjeď myší nebo prstem na obrazovce dolů a všechna slova hned uvidíš, včetně překladu a také tam máš možnost si je pustit a opakovat si výslovnost, aby ses je naučil/a. Ale to je teprve začátek. Vlevo nahoře uvidíš slovo flashcards - na to když si klikneš, tak se ti slovíčka budou otáčet jako kartičky, z jedné strany v AJ a z druhé v ČJ.  Můžeš se procvičit, jestli si vzpomeneš, jak se slovo vysloví nebo co znamená. Budeš tam mít všechna slovíčka z celé lekce introduction A,B. Když klikneš na LEARN - tak se se učíš, musíš vybrat ze 4 vyriant tu správnou. Slovíčko BACK tě vrátí zpátky na hlavní stránku. WRITE - piš. To je těžší, musíš napsat na řádek slovo správně podle toho, co máš napsané nahoře. Vždy tě to opraví a napíše ti, jak je to správně, pokud uděláš chybu. Opět ti pomůže k návratu na další stránku slovíčko BACK. SPELL - napiš, co slyšíš - slovíčko se ti přečte, ty jej musíš správně napsat. A na konci máš test, kde se můžeš vyzkoušet. A aby to nebyla taková nuda, máš tam i hry :-) Ale ty si projdi už samostatně. Doufám, že se ti tento program bude líbit. Já ho mám moc ráda a vytvářím v něm už dlouho různá procvičování. Je to opravdu veliký pomocník při výuce slovní zásoby. Takže jdeme na to. Klikni si na lekci. Slovíčka Project 3 - introduction AB

Nic dalšího vám dnes nedám. Tak ať se vám učení daří. Hezký víkend. J.D.

 

7. ročník učivo  středa 15. 4. 2020

Ahoj sedmáci.

Dneska začíná den D, kdy začneme společně na dálku pracovat v nové učebnici. Ráda bych vám ji trochu představila. Učebnice Project 3 3. edice je již starší učebnice, ale svým konceptem je pořád stejná jako dva díly před ní. Celkem v ní najdete 6 lekcí, které jsou rozděleny do 4 pod-lekcí pojmenovaných A,B,C,D a dále opět máme v každé velké lekci ještě jednu zaměřenou na mezipředmětové vztahy (například na dějepisné informace napsané v Aj) a na kulturu – Culture, kde se dozvíte více o životě v anglicky mluvících zemích a samozřejmě nesmí chybět lekce s opakováním učiva - Revision. Struktura je tedy stejná, jak jste viděli v předchozí učebnici.  Učivo se nám bude v první lekci opakovat, hlavně časy – přítomné a minulý prostý.  Následně nás čeká budoucí čas s will, členy před názvy míst, přepřítomný čas, způsobová a frázová slovesa. Každá lekce má opět jedno velké téma, budeme číst fotopříběh o mladých lidech v jedné škole v Anglii a čeká nás komiks s detektivní dvojicí.

Nemusíte mít z ničeho obavy, na vše máme dost času a jsem si jistá, že vše v pohodě zvládnete.

Na začátek několik souborů. Pokud to půjde, zkuste si je stáhnout. Budete je mít dole ke stáhnutí.

1. soubor je se slovní zásobou k této učebnici, protože zatím ještě nemáme k dispozici pracovní sešit.  prj3e_workbook_1_wordlist.pdf 

2. soubor je přehled mluvnice z pracovního sešitu – nikoliv jednotlivá cvičení. Ta zatím nepotřebujeme.  prj3e_workbook_3_grammar_summary.pdf

3. soubor budou stránky z učebnice Project 3, abychom mohli začít pracovat.  Trish_Introduction 1.docx

Pokud byste měl někdo technicky problémy, pořád platí nabídka, že v po a ve středu je možnost dopo dojít do školy a na vrátnici vyzvednout učebnici Project 3. 

Co budeme dneska dělat. Na skupinu jsem vám poslala fotky z učebnice, ale kdo to nemáte, máte možnost si to zde stáhnout ofocené ve wordovském dokumentu. Trish_Introduction 1.docx

Nejdříve si stáhněte slovíčka k učebnici a jukněte se na lekci Introduction. Některá slovíčka již určitě znáte.  ,

Poté si otevřete fotopříběh a  zkuste si pustit Trish_Introduction 1.docx + poslech 

Poslech je na tomto odkazu – je to cvičení označené 02-pista-02   02 Pista 02.mp3

Je tam fotopříběh s názvem Trish´s first day. Nejdříve si jej přečtěte 

Potom si jej poslechněte. Jukněte se na druhou stránku na cvičení 2/strana 5 a do školního sešitu napište celou větou odpovědi. Otázky neopisujte. Odpovědi mi vyfoťte a pošlete do pátku dopoledne na mail nebo whatsapp.

Vím, že je toho hodně, snad to zvládnete. 

 

7. ročník učivo pondělí 6.4-13.4.2020

Ahoj sedmáci!   skákací-zajíc.gif

Dnes se nebudeme věnovat gramatice, ale oslavíme Velikonoce – Easter.

Pusťte si tady písničku – je to webová stránka lyricstraining.com – zde je spousta písniček pro studenty angličtiny, kde si můžete pustit vaši oblíbenou Billie Eilish a doplňovat chybějící slova. Vy si pusťte na zkoušku jednu velikonoční.

Easter_prezentace.pptx

Nyní si prohlédněte prezentaci. Do školních sešitů si nadepište Easter a opište otázky. Zkuste na ně odpovědět. Celou práci mi vyfoťte a pošlete, budu se moc těšit. Stačí mi to poslat do úterýí 14. dubna.

  1. What´s the name of  the day Jesus was crucified? (Jak se říká dnu, kdy byl Ježíš ukřižován)
  2. Why do people celebrate Easter?(Proč se slaví Velikonoce)
  3. What is „Easter Egg Roll“ and where do people celebrate it?(Co to je Easter Egg Roll a kde se slavi?)
  4. What do  people call the week before Easter in Spain?(Jak se říká týdnu před Velikonocemi ve Španělsku?)
  5. What do people wear in Ethiopia?(Co nosí lidé v Etiopii?)
  6. What is „Egg- Knocking Game“ and where do people celebrate it?(Co je to Egg-Knocking Game a kde se slaví?)
  7. What are the Easter traditions in our country?

 

To je vše, přeji vám i celé rodině krásné Velikonoce – Happy EASTER! Vaše J.D.

 

kočka_animace.gif

 

 

Ahoj sedmáci.

příprava na pátek 3. dubna 2020

Pokračujeme v opakování. Nebojte, již se blížíme ke konci s opakováním gramatických jevů Projectu 2. Tentokráte si zopakujeme tvoření příslovcí z přídavných jmen. Jukněte se opět do svých školních sešitů, přikládám opět opakovací přehled v prezentaci  a i hezký a přehledný screen z mojí gramatické učebnice (níže pod textem), kde je vše přehledně vidět – (adjective = přídavné jméno, adverb = příslovce). Přečtěte si to, nic si nepište (opět platí, pokud si chcete něco doplnit, můžete). Na příslovce a jejich tvoření to tady máte odkaz na procvičování online.  Slíbený screen obrazovky je uložen zde ve wordovském dokumentu, bohužel se mi tady po vložení ukazoval ve velice malém rozlišení, nic byste tam neviděli :-( Příslovce_screen.docx

Hezký víkend! J.D.

 učivo na středu 1. dubna

Ahoj sedmáci.

Velice děkuji za krásné prezentace na téma jídlo. Určitě je mám uložené a až se sejdeme ve škole, tak s vaším dovolením bych je ráda ve třídě pustila. Stojí to za to! yes

Dneska ještě pokračujeme v opakování gramatických jevů. 

Zopakujeme si have to (význam muset). Jukněte se do svých školních sešitů, přikládám opět opakovací přehled v prezentaci.  Přečtěte si to, nic si nepište (pokud si chcete něco doplnit, můžete). Na „have to“ to tady máte odkaz na procvičování online. 

To je vše. Nic nemusíte odesílat. 

Hezkou středu. J.D.

 

 

Učivo na pondělí 30. března

Ahoj sedmáci.

vaše prezentace projdu a všem vám postupně odepíšu a samozřejmě vám dám známku do bakaláře. Děkuji za ně, ty co jsem měla zatím možnost vidět, jsou perfekně udělané. Máte pochvalu! 

Dnes si zopakujeme going to (blízká budoucnost). Jukněte se do svých školních sešitů, přikládám opět opakovací přehled Bud_cas_going_to_prezentace.ppt.  Přečtěte si to, nic si nepište (pokud si chcete něco doplnit, můžete).

Na going to tady máte odkaz na procvičování online. Cvičení mi neodesílejte, připravím vám brzy nějaký testík. 

Hezký týden. J.D.

 

Učivo na pátek 27. března

Milí žáci, dnes nedostáváte žádnou novou práci. Dodělejte si resty a případně opakujte slovíčka.

A hlavně si užijte slunečný víkend! 

Image result for volno

 

 

Učivo na středu 25. března

Ahoj sedmáci. Zopakujeme si stupňování přídavných jmen. Jukněte se do svých školních sešitů, přikládám opakovací přehled v češtině ve wordu Stupňování přídavných jmen v angličtině_7. ročník.docx. Přečtěte si to, nic si nepište. To už máme. Jedno procvičování máte tady ještě online

Níže máte seznam, přepište jej do ŠS a doplňte druhý a třetí stupeň. Napsaný text ofoťte a pošlete na whatsapp na číslo 720 171456 – nebo email doulova@zsbreznice.cztermín do pátku 27.3.2020

Tall, Light, Smooth, Small, Long, Dark, Slow, Fast, Big, Pretty, Heavy, Ugly, Intelligent, Beautiful

Učivo na pondělí 23. března

Ahoj sedmáci.

Máme založenou skupinu na whatsappu. Ráda bych vás tam měla všechny. Pokud tam ještě nejste, napište mi na whatsapp na tel. 720 171456, podepište se prosím a já vás tam přidám. Budeme mít nástroj k rychlé komunikaci, můžeme si zavolat nebo sdílet fotky atd. 

Zopakujeme si počitatelnost u podstatných jmen a členy some, any, a, an, the

Tady jedno video k tématu jen k prohlédnutí - je to krátké animované video, snad se vám bude líbit :-) 

https://learnenglishteens.britishcouncil.org/grammar/beginner-grammar/countable-uncountable-nouns

pak máme za sebou jídlo – slovní zásoba zde https://www.learningchocolate.com/category/food

je tady toho hrozně moc, klikněte si na cokoliv, co vás zaujalo, protože ta slovní zásoba je tam vždy jen po 8 až 10 slovíčkách, není nutné dělat vše

balení a množství – opáčko zde https://www.learningchocolate.com/content/quantities

vaření – slovní zásoba je zde https://www.learningchocolate.com/content/basic-cooking-verbs

Budete mít jeden úkol – vyberte si jedno jídlo a máte týden na to – do pondělí 30. března 2020, abyste mi poslali emailem klidně ve wordu nebo prezentace zpracovaný jeden recept včetně popisu, co potřebujete za ingredience a jak se to vaří.

Dostanete za to známku  s váhou 5

Odkaz na video Extra English – díl číslo 2  - odevzdejte jednoduchý popis v AJ do konce příštího týdne

( 27.3.) - emailem, prosím, opět hodnotím známkou - tady vždy výbornou s váhou 2 - pokud je text v AJ. Váhou jedna za text v ČJ. 

Mějte se prima. J.D.

 

 

Učivo na pátek – 20. března

Ahoj sedmáci.

Někteří z vás jsou již se mnou na whatsappu. Pokud máte whatsapp a chcete přidat do skupiny, napište mi prosím na mobilní telefon 720 171 456 a prosím, podepište se, nevím obvykle, kdo mi píše. Neznám vaše telefonní čísla :-) a nebojte se, nikomu dalšímu je nepředám. 

Odkaz na pracovní list k procvičení nepravidelných sloves – minulý čas prostý

Odkaz na video Extra English – díl číslo 2  - máte možnost odevzdat jednoduchý popis v AJ do konce příštího týdne ( 27.3.) - emailem, prosím

Opakujeme slovíčka. Projděte si v pracovním sešitě Project 2  slovní zásobu Project 2 – lekce introduction až lekce 2 do konce.

Přeji vám krásný víkend a v pondělí zase na viděnou  na těchto stránkách :-)

J.D.

 

učivo - středa 18. 3.

Ahoj sedmáci!

Mám otázku a prosbu. Protože jsme skončili Project 2, nechala jsem na vrátnici ve škole k vyzvednutí učebnici Project 3. Myslíte, že někdo z rodičů nebo vy - pouze s ochrannými pomůckami, prosím, si zvládnete učebnici na vrátnici vyzvednout, abychom v učivu mohli pokračovat? Pokud by to byl u někoho problém, tak bych vám individuálně knížku vždy ofotila a poslala na email nebo whatsapp nebo messenger - prostě mě kontaktujte a já to zařídím dle vašich možností.  V žádném případě vás nechci ohrozit. Z kapacitních důvodů nemohu dávat stránky knížek na tuto stránku s přípravou. Škola je otevřena pondělí od pondělí 9:00 - 12:00, ve středu 9:00 - 15:00. Opatření ke vstupu jsou zde. Učebnici pro výuku bych začala používat až od příštího pátku, abyste měli možnost knihu vyzvednout.

Budeme ještě chvilku opakovat - teď minulý čas prostý - video na youtube od Markét - English Hacker

text k tomu na pročtení máte zde 

pokud jste cokoliv zapomněli, napište si poznámky do školního sešitu - ale zápis již máme, proto není nutné psát celé, jen pokud vás něco zaujalo!!!

odkaz na doplňovací pracovní list je zde - jedná se pouze o pravidelná slovesa!

víc vám toho dávat nechci, snad vás moc nezahlcuji :-) 

platí pořád video EXTRA ENGLISH DÍL 1. :-) 

 

učivo - pondělí 16. 3.

procvičování - opakování časů

klikněte na odkaz a vyplňte si online pracovní list a dejte si FINISH, list si zkontrolujte samostatně, neodesílejte jej učiteli :-)

přítomný čas prostý

přítomný čas průběhový

Celou dobu, kdy budeme fungovat takto na dálku, se budete koukat na seriál Extra English. Do pátku mi napište na e-mail pár vět, o čem je tato první epizoda. Celou dobu si budu pečlivě hlídat tyto úkoly, které budu hodnotit známkou výborně.  Video na youtube - Extra English - koukněte na první díl :-)